Jadłospis
Poniedziałek 28 października
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 200 ml(7), pieczywo mieszane 35g(1) z masłem 5g(7)sałata 5g, kiełbasa krakowska 15 g, pomidor 15g, rzodkiewka 15g, szczypiorek 3g, herbata z cytryną 150ml.
Drugie śniadanie:
Winogrona 60g.
Obiad
Barszcz ukraiński z ziemniakami 220 ml(7,9)
Drugie danie:
ryż na sypko 120g, kurczak w sosie warzywnym słodko kwaśnym 90g, kompot wieloowocowy 200ml.
Podwieczorek
Bułka z masłem i miodem 20 g(1,7), mleko 200ml(7), jabłko 60g.
Wtorek 29 października
Śniadanie
Kakao 200 ml(1,7), bułka sznytka/bułka orkiszowa 35g(1) z masłem 5g(7), sałata 5g, wędlina 15 g, ogórek zielony 15g, papryka 15g, szczypiorek 3g, herbata z cytryną 150ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60g.
Obiad
Zupa jarzynowa z makaronem 220 ml(1,3,7,9)
Drugie danie:
gołąbki 60g(3), w sosie pomidorowym 50g (1), ziemniaki puree 150g, ogórek kiszony 40g, herbata jesienna 200ml.
Podwieczorek
Bułka 35 g(1) z masłem 5g(7), serek capressi 15 g(7), pomidor 15g, rzodkiewka 15g, sałata 5g, bawarka 200ml(7).
Środa 30 października
Śniadanie
Płatki górskie na mleku 200 ml(1,7), pieczywo mieszane 35 g(1) z masłem 5 g(7), sałata 5g, wędlina 20g, pomidor 15g, rzodkiewka 15g, szczypiorek 3g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Gruszka konferencja 60 g.
Obiad
Rosół z makaronem 220 ml(1,3,9),
Drugie danie:
zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 120g pod serową pierzynką 50g(7), warzywa na parze 100g, kompot wieloowocowy 200ml
Podwieczorek
Bułka 40g(1) z masłem 5g(7), jajo w majonezie 40g(3,7), warzywa, herbata owocowa 200ml.
Czwartek 31 października
Śniadanie
Kakao 200 ml(1,7) kajzerka 35g(1) z masłem 5g(7), sałata 5g, wędlina 15 g, papryka 15g, rzodkiewka 15g, szczypiorek 3g, herbata z cytryną 150ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60g.
Obiad
Zupa jesienna z ziemniakami 220ml (7,9)
Drugie danie:
krokiety z mięsem 120g(1,3) pomidor, cebulka 40g, herbata miętowa 200ml
Podwieczorek
Chałka maślana 40g(1,7) z masłem 5g(7), ciepłe mleko 200ml(7), jabłko 60g.
Piątek listopada
Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie