Jadłospis

Poniedziałek 6 maja

Śniadanie

Płatki ryżowe na mleku 220 ml (7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, jajo 30 g (3), rzodkiewka 15 g, ogórek zielony 20 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:

Banan 60 g.

Obiad

Zupa z soczewicy z ziemniakami 220 ml (9)
Drugie danie:
zapiekanka makaronowa z mięsem w sosie beszamelowym posypana parmezanem 150g(1,3,7), ogórek kw., pomidorki koktajlowe 80 g., kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Bułka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g (7), papryka 20 g, ogórek konserwowy 15 g, szczypiorek 3 g, herbata owocowa 200 ml.

Wtorek 7 maja

Śniadanie

Kawa mleczna 200 ml (1,7), bułka szkolna/ grahamka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, papryka 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:

 Banan 60 g.

Obiad

 

Zupa pieczarkowa z makaronem 220 ml (1,7,9)

Drugie danie:
kurczak pieczony 60 g, ziemniaki 150 g, sur. z kapusty pekińskiej 100g,  kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Placki  z jabłkiem 55 g(1,3,7) posypane cukrem pudrem, ciepłe mleko 200 ml.

Środa 8 maja

Śniadanie

Kakao 200 ml (1,7), Kajzerka/bułka orkiszowa 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, pomidor 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:

Gruszka 60g.

Obiad

Zupa grochowa z ziemniakami 220 ml (9)
Drugie danie:
pierogi z serem 100 g (1,3,7), marchewka z jabłkiem 60g, herbata miętowa 200 ml.

Podwieczorek

Bułka 35 g (1), pasta z łososia 30 g (4,7), ogórek kw. 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek, herbata 200 ml.

Czwartek 9 maja

Śniadanie

Kasza kus kus na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane  35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, papryka 20 g, ogórek zielony 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:
Marchewka słupki 30 g

Obiad

Zupa parzybroda z kapustą 220 ml (7,9)
Drugie danie:
medalion 60g(1,3), kasza biała 120 g(1),  brukselka na parze z masłem i bułką 100g(1,7), kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Monte z kaszy manny posypane wiórkami z czekolady 200g(1,7), jabłko 60 g, woda.

Piątek 10 maja

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, pomidor 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Jabłko 60 g.

Obiad

Zupa zacierkowa 220 ml (1,9)
Drugie danie:
ziemniaki 150 g, ryba pieczona 60 g (1,3,4), sur. z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką 100 g,  kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Jogurt naturalny z truskawką 150g(7), biszkopty 30g (1,3,7), woda

* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Close Menu
×

Koszyk

Skip to content