Jadłospis
Poniedziałek 6 maja
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku 220 ml (7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, jajo 30 g (3), rzodkiewka 15 g, ogórek zielony 20 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60 g.
Obiad
Zupa z soczewicy z ziemniakami 220 ml (9)
Drugie danie:
zapiekanka makaronowa z mięsem w sosie beszamelowym posypana parmezanem 150g(1,3,7), ogórek kw., pomidorki koktajlowe 80 g., kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Bułka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g (7), papryka 20 g, ogórek konserwowy 15 g, szczypiorek 3 g, herbata owocowa 200 ml.
Wtorek 7 maja
Śniadanie
Kawa mleczna 200 ml (1,7), bułka szkolna/ grahamka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, papryka 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Banan 60 g.
Obiad
Zupa pieczarkowa z makaronem 220 ml (1,7,9)
Drugie danie:
kurczak pieczony 60 g, ziemniaki 150 g, sur. z kapusty pekińskiej 100g, kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Placki z jabłkiem 55 g(1,3,7) posypane cukrem pudrem, ciepłe mleko 200 ml.
Środa 8 maja
Śniadanie
Kakao 200 ml (1,7), Kajzerka/bułka orkiszowa 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, pomidor 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Gruszka 60g.
Obiad
Zupa grochowa z ziemniakami 220 ml (9)
Drugie danie:
pierogi z serem 100 g (1,3,7), marchewka z jabłkiem 60g, herbata miętowa 200 ml.
Podwieczorek
Bułka 35 g (1), pasta z łososia 30 g (4,7), ogórek kw. 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek, herbata 200 ml.
Czwartek 9 maja
Śniadanie
Kasza kus kus na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, papryka 20 g, ogórek zielony 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Marchewka słupki 30 g
Obiad
Zupa parzybroda z kapustą 220 ml (7,9)
Drugie danie:
medalion 60g(1,3), kasza biała 120 g(1), brukselka na parze z masłem i bułką 100g(1,7), kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Monte z kaszy manny posypane wiórkami z czekolady 200g(1,7), jabłko 60 g, woda.
Piątek 10 maja
Śniadanie
Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 15 g, pomidor 20 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.
Drugie śniadanie:
Jabłko 60 g.
Obiad
Zupa zacierkowa 220 ml (1,9)
Drugie danie:
ziemniaki 150 g, ryba pieczona 60 g (1,3,4), sur. z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką 100 g, kompot wieloowocowy 200 ml.
Podwieczorek
Jogurt naturalny z truskawką 150g(7), biszkopty 30g (1,3,7), woda
* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie