Jadłospis

Poniedziałek 22 kwietnia

Śniadanie

Płatki owsiane na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, ser żółty 20 g (7), papryka 15 g, ogórek kw. 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 200 ml.


Drugie śniadanie:

Banan 60 g.

Obiad

Zupa pieczarkowa z ziemniakami 220 ml (7,9)

Drugie danie:

Potrawka z indyka z warzywami 80g(1), kasza kus kus 120g, ogórek kw., kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Bułka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, pomidor 15 g, ogórek konserwowy 15 g, kawa mleczna 200 ml (1,7).

Wtorek 23 kwietnia

Śniadanie

Kakao 220 ml (1,7), kajzerka/bułka wieloziarnista 35 g(1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, pomidor 15 g, rzodkiewka 15 g, szczypiorek 3 g, parówka na ciepło z sosem pomidorowym 40 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:

Gruszka 60 g.

Obiad

Zupa ryżanka na mięsie 220 ml (9)

Drugie danie:
kotlet schabowy z pieca 60 g(1,3), ziemniaki 150 g, szpinak 50g(3,7), kompot wieloowocowy 200 ml.

Podwieczorek

Placuszki z serkiem wiejskim i bananem 50g(1,3,7), mięta 150ml, jabłko 60g.

Środa 24 kwietnia

Śniadanie

Płatki jęczmienne na mleku 220 ml (1,7), pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), wędlina 20 g, sałata 5 g, pomidor 15 g, rzodkiewka 15g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.

Drugie śniadanie:

Banan 60 g.

Obiad

.

Zupa włoska jarzynowa 220 ml (7,9)

Drugie danie:
kotlet z jaja 60g(1,3), ziemniaki 150g, bukiet warzyw 100g(7), woda z cytryną i miodem 200 ml.

Podwieczorek

Bułka 35 g (1), pasta z halibutem 25 g (4,7), ogórek kw. 15 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata 200 ml

Czwartek 25 kwietnia

Śniadanie

Kakao 200 ml (1,7), bułka sznytka/ bułka owsiana 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.



Drugie śniadanie:
Jabłko 60 g.

Obiad

Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną 220 ml (7,9)

Drugie danie:
gołąbki inaczej 60 g(1,3), ziemniaki 150 g, ogórek kw., pomidorek koktajlowy 80 g. kompot wieloowocowy 200 ml

Podwieczorek

Pieczywo mieszane 35 g (1) z masłem 5 g (7), twarożek własnego wyrobu 30 g (7), pomidor 15 g, szczypiorek 3 g, rzodkiewka 15 g, herbata owocowa 200 ml.

Piątek 26 kwietnia

Śniadanie

Kawa mleczna 200 ml (1,7), bułka szkolna /grahamka 35 g (1) z masłem 5 g (7), sałata 5 g, wędlina 20 g, ogórek kw. 15 g, papryka 15 g, szczypiorek 3 g, herbata z cytryną 150 ml.


Drugie śniadanie:

Marchewka 60 g.

Obiad

Ogórkowa z ryżem 220 ml (7,9)

Drugie danie:
ryba pieczona 70 g (1,3,4), ziemniaki 150 g, sur. z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką 100 g, kompot wieloowocowy 200 ml.

 

Podwieczorek

sernik własnego wyrobu 55 g(3,7), jabłko 60 g, woda.

* Przedszkole zastrzega sobie zmiany w jadłospisie

Close Menu
×

Koszyk

Skip to content